Paikallisyhdistysilta ti 6.3.2018

Espoon ja Kauniaisten , Omnian sekä Vantaan paikallisyhdistykset pitivät yhteisen paikallisyhdistysillan Sellon kirjaston Akseli-salissa Leppävaarassa tiistaina 6.3.2018.
Paikalla oli 25 paikallisyhdistyksien hallituksien jäsentä sekä rivijäseniä.

Opettajien työturvallisuus nousi tilaisuudessa esille. Vantaalla toimii poliisikoulutuksen saanut henkilö sivistystoimen alaisuudessa opettajien, rehtoreiden ja päiväkotien johtajien tukena, jos kouluissa ja päiväkodeissa uhka- tai väkivaltatilanteita esiintyy. Espoossa on tarve vastaavanlaiselle mallille.

Ammattillisella puolella Leena Teittinen kertoi kokemuksia Varian vuosityöaikakokeilusta. Vuosityöajassa opettajille tehdään lukuvuotta koskeva työaikasuunnitelma, jonka todellista toteutumista seurataan työajanseurannalla. Opettajan oma tarkempi työjanseuranta on kuitenkin tärkeä oman työn esimiesneuvottelujen tueksi. Suunnitelman poikkeamat tulee tarvittaessa muuttaa kirjallisesti esimiehen kanssa neuvotellen. Omnia ei ole osallistunut vielä vuosityöaikakokeiluun ja kokemusten vaihto Varian ja Omnian opettajien kesken oli hedelmällistä.

Ysiläisiä (peruskoulu ja lukio) puhututti paikalliset vuosityöaikakokeilusopimusneuvottelut. Vantaalla keskusteluita vuosityöaikakokeilusta käydään useassa peruskoulussa, Espoossa vielä harkitaan.

Ajankohtainen uutisointi lastentarhanopettajien palkkakartellista
pääkaupunkiseudulla keskustelutti kaikki osallistujia.
Vantaan Lastentarhanopettajat ry:n ja Espoon seudun Lastentarhanopettajat ry:n
edustajat toivat esille lisäksi mm: Lastentarhanopettajien
yliopistokoulutuksen määrän lisääminen, paikallisen yhteistyön
luottamusmiesten kanssa allekirjoitetun KVTES-sopimuksen
soveltamisohjeiden osalta ja yksityisen päiväkotien osuus
varhaiskasvatuspalveluista kasvaa huolestuttavasti. Lisäksi todettiin,
että Espoossa lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tuki järjestetään
uudella tavalla kaupunkitasoisesti elokuusta 2018 alkaen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielenilmaus Läkkitorilla Leppävaarassa

Tervetuloa JUKOn, JHLn ja JYTYn järjestämään mielenilmaukseen LÄKKITORILLE, Leppävaaraan (ostoskeskus Selloa vastapäätä, radan toisella puol...