Monikulttuurisuus-ilta ti 4.12.2018


Monikulttuurisuus-iltaa vietettiin Espoon Ison Omenan kirjaston stagella tiistaina 4.12.2018. 

Illan aloitti Espoon musiikkiopiston Aluetassu-orkesteri. Aluetassu -orkesteri on Espoon musiikkiopiston matalan kynnyksen harrastustoimintaa. Musiikin alkeisopetusta ja orkesteritoimintaa järjestetään Matinlahden koulun oppilaille. Opetus tapahtuu lapsen koulupäivän päätteeksi pienryhmissä ja orkesterissa. Tilaisuudessamme nuoret muusikot esittivät kappaleitaan yleisölle. Koska oli Suomen itsenäisyyspäivän aatonaatto, soittivat he viimeisenä Maamme -laulun. Musiikkiesityksistä vastasivat Espoon musiikkiopiston opettajat Tarja Koskinen, Maija Alén ja Mervi Myllyoja.


Illan puhujana toimi katsomusaineiden kehittäjäopettaja Tiina Nenye. Koulussa oppilaan omaa identiteettiä pyritään tukemaan oman kielen ja kulttuurin avulla. Espoon kouluissa opetetaan 33 eri äidinkieltä sekä 7 eri katsomusainetta. Vieraskielisten oppilaiden lukumäärä Espoossa on kasvanut runsaasti; vuonna 1998 heitä on ollut 1000 oppilasta, vuonna 2018 heitä on reilut 5000 oppilasta. Suurin ryhmä on venäjänkieliset oppilaat, mutta arabiankielisten oppilaiden lukumäärä on noussut viime vuosina runsaasti. Seuraavana tulevat viro, somali, albania sekä englanti.

I
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielenilmaus Läkkitorilla Leppävaarassa

Tervetuloa JUKOn, JHLn ja JYTYn järjestämään mielenilmaukseen LÄKKITORILLE, Leppävaaraan (ostoskeskus Selloa vastapäätä, radan toisella puol...