Yhteistyöillallinen ke 10.11.2021

Kutsuvieraamme

OAJ Espoon ja Kauniaisten paikallisyhdistys järjesti ke 10.11.2021 yhteistyöillallisen. Paikallisyhdistyksen edustajien lisäksi mukana olivat kansanedustaja Mia Laiho, Espoon kasvun ja oppimisen lautakunnan jäsen Eero Kling, Kauniaisten opetus-ja varhaiskasvatusvaliokunnan puheenjohtaja Satu Mollgren ja jäsen Matti Kauppila sekä Espoon sivistystoimen johtaja Harri Rinta-Aho ja Espoon suomenkielisen toisen asteen opetuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikön johtaja Tapio Erma.

Kansanedustaja Mia Laiho sekä Satu Mollgren Kauniaisista
Illan aikana keskustelimme mm. työssä jaksamisesta. Onnistumme yhdessä ja yhdessä tekemällä! On hyvä kehittää yhteistoiminnallisia tapoja tehdä yhteistyötä koulurajojen ulkopuolelle. Jaetaan hyviä käytänteitä sekä on tärkeää nostaa ongelmia päättäjien tietoon.  Espoon byrokratiaa on saatu madallettua.  HR on uudistettu ja kehittämisohjelma on tulossa. Illan aikana opetusalan henkilökuntaa kiitettiin työstä korona-aikana! Espoossa estyimme koronalingoista. Sote-uudistus ja hyvinvointi-alueisiin siirtyminen aiheutti keskustelua ja pohdimme, kuinka se vaikuttaa pääkaupunkiseudun kaupunkien talouteen ja sitä kautta opetuksen ja koulutuksen rajoitukseen. Oppilashuolto siirtyy hyvinvointialueille, miten vaikuttaa kouluissa. 
Tänä vuonna alkanut oppivelvollisuuden laajentaminen oli myös esillä. Viimeistään lokakuun loppuun mennessä osoitettiin opintopaikka kaikille ja vain noin 10 nuorta sai osoittamispäätöksen. Eheä koulupolku on tärkeä - eikä vain nivelvaiheessa vain koko koulupolun ajan, jotta pudokkaita ei tule. Lukion erityisopetuksen toteutuminen puhututti. 

Puheenjohtaja Piiroinen ja varapuheenjohtaja Laitinen
Espoo haluaa olla sivistyksen kärkikaupunki. Koulurakennuksien korjaushankkeesta on tullut tuloksia, sillä tällä lukukaudella ei ole ollut yhtään hätäväistöä. Palvelutarpeet eivät ole vähenemässä tulevaisuudessa. Lopuksi muistutettiin, että kannattaa yhteyttä tuttuun valtuutettuun, kun on asioita joita tulisi saada kuntoon! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielenilmaus Läkkitorilla Leppävaarassa

Tervetuloa JUKOn, JHLn ja JYTYn järjestämään mielenilmaukseen LÄKKITORILLE, Leppävaaraan (ostoskeskus Selloa vastapäätä, radan toisella puol...