Kevät 2023

Vuosi on vaihtunut ja edessä on paluu arkeen. Eduskuntavaalit pidetään su 2.4.2023. OAJ Espoon ja Kauniaisten paikallisyhdistys aloitti jo viime vuoden puolella eduskuntavaalivaikuttamistyön. Järjestimme kolme vaalitilaisuutta, joissa alueemme kansanedustajia sekä yhdistyksemme jäseniä pääsivät esittäytymään ja kertomaan tavoitteistaan opetuksen ja kasvatuksen asioihin.

Keväällä on suunnitteilla lisää eduskuntavaalitilaisuuksia. Olemme suunnittelemassa niitä yhteistyössä Omnian paikallisyhdistyksen kanssa. Kannattaa osallistua tapahtumiin ja haastatella ehdokkaita. Päättäjät eduskunnassa vaikuttavat opetuksen rahoitukseen kunnille myönnettävien määrärahojen myötä.  
 

Työehtosopimukset saatiin maaliin viime vuoden aikana. Ensimmäiset sopimuksen mukaiset palkankorotukset ovat jo maksussa. Kuntapuolella palkkoja korotetaan 1.6.2023 yleiskorotuksella (1,32 %) sekä paikallisella järjestelyerällä (0,4 %). Tämän lisäksi neuvotellaan palkkaohjelman paikallisesta erästä (1,2 %). Paikallisyhdistyksellä on merkittävä rooli paikallisissa neuvotteluissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäsenillat keväällä 2024

 OAJ:n Espoon ja Kauniaisten paikallisyhdistys EKPY kutsuu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukio-opetuksen sekä musiikin perusopetuksen ...