Kesätervehdys!

Kulunut kevät oli täynnä monia edunvalvonnallisia tapahtumia. Alkuvuodesta neuvoteltiin kaikkien  kunta-alan työsopimuksista. Helmikuussa OAJ julisti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä varautui jättämään lakkovaroituksen. Yksityiselle sosiaalipalvelualalle kerittiin antamaan lakkovaroitus, joka kosketti useita yksityisiä päiväkoteja Espoossa. Kaikesta huolimatta Espoossa ja Kauniaisissa päästiin kaikilla aloilla sopimuksiin ilman lakkoja. Helsingissä puolestaan lakkoiltiin historiallisesti, kun Helsingin yliopisto oli lakossa 28.2.2018.

Perusopetuksen vuosityöaikakokeilutunnusteluja käytiin keväällä Espoossa, mutta varsinaisiin neuvotteluihin paikallisesta vuosityöaikasopimuksessa ei päästy. Sen sijaan ensi lukuvuodesta alkaen Vantaalla ja Helsingissä vuosityöaikakokeiluun osallistuu kaksi alakoulua kummastakin kaupungista. Ensi syksynä Espoossakin on tarkoituksena aloittaa uudelleen tunnusteluja kokeiluun osallistumisesta. 

"Ei leikkirahaa!" -kansanliikkeen tempauksia lastentarhanopettajien palkkauksen puolesta järjestettiin Narikkatorilla Helsingin Kampissa sekä mielenosoitusmarssi Musiikkitalon edestä Senaatintorille. EKPY:n hallituksen jäseniä osallistui aktiivisesti molempiin tapahtumiin. Ensi syksynä on luvassa uusia tempauksia. Lastentarhanopettajien palkkakartelli pääkaupunkiseudulla päätyi myös kevään aikana otsikoihin.



Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille!

Antti Piiroinen
puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäsenillat keväällä 2024

 OAJ:n Espoon ja Kauniaisten paikallisyhdistys EKPY kutsuu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukio-opetuksen sekä musiikin perusopetuksen ...