Kesälomat alkavat olla takanapäin, ja paluu arkeen on jo alkanut.

Lukuvuosi on käynnistynyt päiväkodeissa: Varhaiskasvatuksen opetushenkilöstöä on perehdytetty uudistettuihin lapsen varhaiskasvatussuunnitelmiin (lapsen vasu) ja esiopetuksen suunnitelmiin (leops). Lisäksi Espoossa toimii tästä syksystä lähtien lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tukena noin 100 laaja-alaista varhaiskasvatuksen erityisopettajaa ja kieli-ja kulttuuriopettajaa.

Espoossa varhaiskasvatuksen henkilöstön tehtäväkuvat eli tehtäväkohtaisen työn sisältö ja vaativuus määritellään tätä päivää vastaaviksi. Tämän työryhmän työ on loppusuoralla ja se on hyödyksi kunta-alan sopimuksessa määrätyn järjestelyerän kohdentamisessa. Varhaiskasvatuksessa tapahtuu muutenkin suuria muutoksia, sillä varhaiskasvatuslaki astuu voimaan 1.9.2018.

Perusopetuksessa vuosityöaikakokeilusopimuksesta keskustellaan ahkerasti. Espoossa tai Kauniaisissa kokeilua ei aloitettu tänä lukuvuonna; Vantaalla ja Helsingissä kokeiluun osallistuu kaksi alakoulua kummassakin kaupungissa. Espoossa voidaan aikaisintaan elokuussa 2019 osallistua vuosityöaikakokeiluun. On hyvä muistaa, että vuosityöaikakokeiluun osallistumisesta päättää niin kokeilun osallistuvan koulun opettajakunta kuin myös EKPY:n hallitus. Sitä ennen pääluottamusmies  ja varapääluottamusmies neuvottelevat Espoon paikallisen vuosityöaikakokeilusopimuksen.

Aurinkoista alkusyksyä,
Antti Piiroinen
EKPY:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jäsenillat keväällä 2024

 OAJ:n Espoon ja Kauniaisten paikallisyhdistys EKPY kutsuu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukio-opetuksen sekä musiikin perusopetuksen ...